En

Twee weken geleden kreeg ik, bij het zien van keurig gestapelde groene blikjes in de colruyt, prompt zin in appletizer. Drie rayons later, ik bevond me intussen tussen de noten, bedwong ik mijn impuls en schoof ik dat blikje op een foute plaats weer in de rekken. Sinds die ene dag zie ik elke keer ik in de Colruyt ben wel een verdwaald blikje appletizer staan. Waarschijnlijk zijn er gewoon wel meer mensen die impulsieve nostalgie in de loop van hun boodschappen de kop in drukken, maar ik vind die verdwaalde blikjes grappig - bijna lijken ze me toe te juichen terwijl ik voorraden insla.

Twee

Een maand geleden reed ik over de ring van Leuven voorbij een huis waar aan een raam een geel papier kleeft. In kinderlijke hanenpoten staat hier woont de koning neergepend. Ik stuurde de koning, die het paleis blijkbaar achter zich gelaten heeft, al tweemaal een kaart. Zijn antwoord hing ie aan het raam - wat een leuke koning hebben wij.

Drie

De koning en appletizer hebben er niets en toch ook alles mee te maken. Ik heb al sinds een tijdje geen lief, geen werk, geen nieuw zomerkleedje meer gehad, en toch ben ik gelukkig.