Op 29 november werd ik vijfentwintig jaar.

Nooit had ik gedacht dat ik het een mooi cadeau zou vinden een voormiddag niet op het veld te moeten werken, maar zomaar in de tractor te mogen zitten.
Zo ging het toch en als je erover nadenkt is het veruit het mooiste dat een organische boer voor je kan doen op je verjaardag.

Dat en de joint die hij voor me rolde en die hij me gaf met een nieuwe aansteker, zodat ik m probleemloos aan kon steken aan de rand van het meer, met mijn nieuwste beste vriend die een fles rode wijn opendraaide. We dronken ze in lange teugen leeg en zo werd ik vijfentwintig jaar in een heerlijk zachte roes.

Wat zou ik niet blij zijn met dat moment, het snippertje maan in de lucht, de rimpelige weerspiegeling ervan, de tip die oplichtte in de donkerte, het klotsen van de wijn, de temperatuur die zachter was dan ik op mijn verjaardag ooit voor mogelijk had gehouden.

Op 29 november werd ik vijfentwintig jaar in de meest onverwachte, prachtige omgeving. Happy Birthday Marta, zei de boer toen hij me de contraband in de hand duwde. En dat was het ook.