Ik ben van F veranderd.

Ik vind dat een geschrift moet zeggen: deze persoon zou ik wel eens willen leren kennen. Wat met mijn geschrift zeker zou gebeuren, als ik de tijd had om overal ter lande briefjes achter te laten waarop ik met de hand iets geschreven had. Dat gebeurt zelden, al kan ik niet zeggen dat ik dat niet jammer vind.

Ik probeer af en toe een letter te finetunen. Uiteindelijk zit ik al 17 jaar vast aan de letters die Juf Annick me leerde, zonder er echt vrijelijk mee te gaan spelen. Toch een gemiste kans in het basisonderwijs: ontwerp nu allemaal uw eigen F, uw eigen Z en een nieuwe A. De mooiste letters krijgen een sticker in de vorm van een maan.

Ik maak zo'n krulletje aan mijn Z sinds 2004, 2005, omdat ik dat gemakkelijker vond ik een periode waarin ik Russische leerde schrijven. En het stond ook wel. Dat ik het vak filosofie had aan de unief hielp me wel, er komt nogal veel Zelf en bewustZijn en Zijnsbesef bij kijken, bij notities filosofie.

Om die reden besloot ik een tijdje geleden mijn F aan te passen. Ik was bezig met een Fotoalbum van twee bekende vlamingen, en tegelijk verzamelde ik klasFoto's. Het aantal headers genre Fotoalbum, klasFoto en Foto van ... is niet meer te tellen in mijn moleskine. Dus had ik plenty tijd en gelegenheid om ook die nieuwe F te oefenen.

Het is zoals met nieuwe schoenen, die doe je in het begin ook best een tijdje aan. Kwestie van te wennen.