Vandaag een moeilijk begin van de nieuwe week. Nu ja, alle begin is moeilijk en op maandag aan een week beginnen in een land dat ik nog moet beginnen verkennen terwijl de lessen nog niet begonnen zijn waardoor het dus moeilijk wordt iets aan te vangen, een mens zou het voor minder wat moeilijk krijgen.

Enfin, eerst wat practica geregeld voor de unief en dan naar de bakker gegaan. Een brood gekocht, wit gesneden, en gegeten en dan: gaan zwemmen.

Best wel een duur zwembad, 21 zl, en ver van hier, 13 bushaltes met bus 169, want die stopt vlakbij. Het is zijn geld natuurlijk wel waard, vier glijbanen waarvan een met een klank-en lichtshow, nog een absurd snelle glijbaan buiten het glijbanencomplex (!) en verder klimuren en voetbalgoaltjes in het water, en een koord om op te wandelen en van die paddestoelen zoals vroeger in het provinciaal domein, alleen bewegen die van hier, zodat je de hele tijd in het water valt. Denk ik, ik heb mij er niet aan gewaagd, want het zwemmen was zo'n impulsieve beslissing dat ik mijn benen niet had geschoren.

We moesten dan nog goed letten op de tijd want als je te lang binnen bent moet je bijbetalen, best wel absurd (dat woekerkapitalisme ook hier). Naast het zwembad is zo'n mega-super-hyper-markt, de Géant, en we dachten, daar hebben ze zeker kaarten (want in de Tesco hebben we er nog niet naar gekeken). Meteen ook de afdeling vlees bekeken. Die zag er beter uit maar duur en om nu 13 bushaltes te doostaan om kippenvleugels te kopen, er zijn natuurlijk ook grenzen. En nog steeds veel brokken vlees in gelatine en lappen koeienvel, opgeplooid en in zo'n isomobakske gestoken, alsof het de normaalste zaak van de wereld is, koeienvel eten. Misschien voor loempia's ofzo. Verder nieren, varkenspoten en ik denk zelfs een varkenshart gezien, maar geen tongen.

We houden het maar op kalkoen en gemengd gehakt.

Enfin, een kaartspel hebben we niet gevonden, er is iets raars aan de hand met de kaarten hier. Er waren er wel maar die verkochten ze in een pakje van 24 (?). De bovenste kaart was alleszins een aas. Ik vraag mij toch af wat er dan ontbreekt in zo'n spel. En we moeten die kaarten van de buren toch ooit gaan teruggeven.

De bus terug was dan nog een heel avontuur, de 169 reed niet meer en dan maar de 152 gepakt, want die stopt aan de unief. Toch maar even gevraagd of dat dan wel in de buurt van ons appartement was. Een oude Poolse vrouw was dan wel heel behulpzaam, maar de rest van de rit (13 haltes!) heeft ze gezaagd over wat er buiten was: er hier is ..., en dat is ..., enzovoort. Maar we zaten goed en we moesten mee eruit en ze zei ook nog dat ik heel goed Pools sprak, en dat ik slim ben.

Toch nog iets meegemaakt, vandaag.