Goed. Ik vond dat vorig jaar wel leuk, u reageerde en ik gaf geld. Een actie die ik dit jaar schaamteloos ga kopiëren, maar Studio Brussel is zelf ook al voor de derde keer bezig en er is geen haan die daarnaar kraait. Omdat het doel hetzelfde blijft: geld kloppen uit de goedvulde zakken van de Vlaamse mens. Want in tegenstelling tot ontslagen arbeiders kan ik die crisis maar moeilijk plaatsen, ik heb een loon, tegenwoordig.

U mag wat daar na aankoop van een vouwfiets, een nieuwe GSM, een hoop kadoosjes en een rok voor kerstavond nog van overblijft, gezamenlijk uit mijn zakken kloppen. Elke reactie levert een halve euro op in de kas van Music For Life. Praktisch heb ik daar graag een e-mailadres bij of een URL, tenzij ik u ken, en het is ook leuk als u vriendelijk bent.

Vorig jaar was dat het symbolische bedrag van 62 eurocent - een liter water, maar we gaan voor méér reacties en ter compensatie een hoger plafond - na tweehonderd reacties stopt de teller. Ik weet niet goed wat moeders op de vlucht voor oorlog en geweld kunnen doen met een halve euro. Ze kunnen hem aan hun kleine geven voor de sjiekenbak of ze kunnen er een speldje mee kopen om hun haar uit hun ogen te houden, of ze kunnen met een paar moeders samenleggen en een brood gaan halen en misschien een pot speculaaspasta. Of warme sokken tegen de kou 's nachts.

Als zij er beter van worden en wij armer krijgen we een fijne kerst.