Het voordeel van interimwerk is dat je loon iedere week wordt gestort en ik dus niet zoals andere werkende mensen tot het eind van de maand moest wachten voor ik mijn eerste loon kon spenderen. In het geval van andere werkende mensen is dat eerste loon natuurlijk allang gepasseerd en is ook de opwinding verdwenen, maar soit.

Het geld dat ik vrijdag op mijn rekening ontving was een welkome beloning voor het werk waarvan totnogtoe het enige voordeel is dat het loon per week en niet per maand wordt gestort. Dat kan nog goed veranderen, maar om de bittere pil van de komende maandagmorgen een beetje te verzachten kocht ik vandaag - beware - paarse cowboyboots.

Voor de rest van mijn leven heb ik daar mijn eerste loon aan uitgegeven. Nogmaals: prse cowboyboots.

Het zal veruit de zotste aankoop zijn die ik ooit heb gedaan, denk ik, of het moest het dvd-aquarium zijn dat ik vorige week heb gekocht, dat helaas weigert af te spelen op mijn computer. Daar gaat mijn vissensimulatie, en dan was er mij nog de keuze tussen natuurlijke visgeluiden of sfeermuziek beloofd. Voorlopig kijk ik dus wel gewoon een beetje naar mijn paarse leren voeten.

Ik denk niet dat ik er morgen iets aan heb, want op het kantoor waar ik terechtkwam heerst een dresscode en of paarse cowboyboots daaronder vallen? J'en doute.