Het is anders wel de zomer van de insecten & co. Op een dag in juli schreef ik een draftje over hoe de kat vergeeft een vlieg probeerde te vangen. Het trekt op niet veel - maar ik vond het wel wat, omdat iedereen die een kat heeft en weleens een verregende namiddag in de zetel doorbrengt weet hoe dat gaat als de kat zich plots minder verveelt omdat er toevallig een vlieg aan de venster zit.

En toen eergisteren het zo warm was 's nachts kon ik tˇch nog steeds niet slapen ook al had ik geen kleren meer aan die benaming waardig en lag ik voor de rest ook niet helemaal meer onder mijn deken. Omdat er twee muggen in mijn kamer zaten en ze hadden nog gestoken ook, op mijn handen die bloot lagen omdat het zo warm was, anders steek ik ze diep weg in het dons van mijn dekbed. Toen ik ze doodsloeg met mijn agenda van vorig academiejaar was daar een grote bloedvlek op mijn groene muur. Ik heb anders ook een rode muur, maar daartegen staken ze niet zo fel af en de poster die daar hangt is wit.

Mijn handen heb ik dan vol zalf gesmeerd en toen kon ik nog niet slapen omdat ik er geen blijf mee wist, uiteindelijk heb ik er twee t-shirts rond gewikkeld.

En vanmiddag was ik aan het lezen in mijn ploeterbad dat ook al vol insecten zit, ik laat ze maar langs me heen dobberen. De krant kreeg ik helemaal uit voor ik kou kreeg, of toch de dingen die erbij zitten omdat het zaterdag is. Ik dacht, het zou wel wat moest de kat vergeeft een vlinder achternazitten, voor de continu´teit, maar daarvoor was het vast te warm en vlinders heb ik ook nog niet gezien - tenzij bijna die keer dat er een achtjarig meisje op kamp me kwam halen, weg van de afwas, omdat ik een foto moest trekken van een vlinder op de mouw van een ander kindje, dat al naar de tent was getrokken. Wacht! en hop dat meisje terug gaan halen, want de vlinder was verzekers blijven zitten. En ik terug naar de afwas.

Ons aanrecht zit vol fruitvliegjes. Gisteren een stuk of zeven naaktslakken doodgefietst. Op kamp zaten er zoveel maden in onze gft-put dat je ze kon horen bewegen. Een vettig gefriemel - vechtend om die zeven worsten die we teveel hadden gebakken.