[Ik had iets ludieks kunnen doen met de vrijheid die mij vandaag gegeven wordt. Oeps.]

Net nog keek in in afwachting van het nieuws een stukje Vlaanderen vakantieland, waarin een reportrice van blond allooi zich aan aquagym overgaf. Het contrast van die jonge deerne met alle oude besjes om haar heen was op zich al genoeg om kwaad bloed te zetten, maar toch duurde dat tot we een shot kregen van de dame in kwestie die eventjes omhoogkwam uit het water en haar jeugdige borstjes in bikini verhulde. Ik vond dat ongeloofelijk fout, want het was hoegenaamd niet nuttig om te illusteren waar aquagym om draait.

Het ging om het soort lichaam dat vrouwen, in tegenstelling tot wat ons collectief wordt wijsgemaakt, niet van nature hebben.

Het is allemaal de norm niet meer, wat we met z'n allen zijn gaan geloven. We moeten terug naar het ideaalbeeld van vrouwen met vet om hun heupen en misschien een klein litteken onder hun oog. Waarschijnlijk, en dit is enorm wijvenweekverraad, zijn de juiste mannen ons voor en beseffen ze dat, dat een vrouw met pak aan net zo sympathiek kan zijn als een aėrodynamische. En er zijn vast ook vrouwen die zover zijn, maar te weinig, en zolang er zo geen op de cover van de flair, de libelle of de evita hebben gestaan komt daar geen verandering in.

Bij mannen, en daar wil ik naartoe, is dat allemaal anders, en vast gemakkelijker. Ik heb geen diploma in gender studies en, nogmaals, geen ervaring met man zijn, dus ik weet het niet, maar het sfeertje onder de voetbaldouche lijkt me gemoedelijker dan dat in de wachtkamer van een schoonheidsinstituut ergens te lande. Er zit vast wel een kleingeschapen sukkelaar tussen die trauma's heeft, de handdoekzweepslagen niet meer kan bolwerken en stopt met voetballen, en zo gaat er misschien menig talent verloren. Bij mijn weten zijn er toch weinig dergelijke sukkelaars die zich overgeven aan narcose en pijn en hechtingen om daaraan iets te veranderen.

Als wij vrouwen gingen voetballen, dan waren we allemaal kleingeschapen. Omdat we elkaar het licht in de ogen niet gunnen en jaloers zijn op het lichaam dat we zelf nooit zullen hebben. Omdat we er niet tegen kunnen, een shot van een blondje in bikini zonder waarde, maar vooral omdat er overal, overįl mannen hangen met een grotere piemel dan de onze. Op elke cover, op elke straathoek, in elke etalage. De wereld is vol grote piemels en de onze is klein.

Als u begrijpt wat ik bedoel.