Wat mannen niet begrijpen: hoe gemakkelijk dat is, een piemel hebben. Of ze begrijpen het wel, natuurlijk, ik ben geen man, een beetje de hele opzet van meedoen aan de wijvenweek.

Hoewel, ik heb geen ervaring met piemels hebben, wie weet is het vervelend dat ding heel de tijd achterna te lopen, dus laat ik zeggen dat ik alvast weet dat het op sommige momenten vervelend is er geen te hebben. Of dat ie dan tenminste van pas zou komen. Ik heb het over plassen, natuurlijk, en dan wel meer specifiek over wildplassen, ongeveer de enige strafbare daad waaraan ik mij met regelmaat overgeef, als is er dan wel meestal een bos rond mij dat mijn blote poep moet verhullen.

Maar goed, wat mannen doen is bij wijze van spreken even in hun broekzak graaien en hop, ze kunnen beginnen, waarna ze de hele handel terug op zijn plaats proppen en verder gaan met hun bezigheden. Geen bos nodig om bloot vlees aan het oog te onttrekken. Gemkkelijk, dat weten ze zelf niet. Alsof ik als vrouw altijd een opvouwbaar toilethokje in mijn broekzak zou meedragen, voor het geval dat. En dan nog zou dat omslachtiger zijn, want ik heb een heleboel rokken zonder zakken.

Wij vrouwen moeten eerst, om het met woorden te zeggen uit een dialect dat het mijne niet is, onze broek afsteken en daarna ook onze onderbroek. Dan moeten we hurken, en in een bos kan er dan een en ander gaan kriebelen. Dat plassen is meestal iets dat we met verschillende meisjes tegelijk doen, en dan is het tijdens het gesprek ver van mannelijke oren vaak ook nog moeilijk om de straal ver van onze afgezakte broek en ons schoeisel of soms blote voeten te houden. Daarbij komt nog dat ik meestal kom te bosplassen als het al ver na zonsondergang is en het dus eerder een kwestie is van voelen als het fout gaat in plaats van te zien dat het fout kan gaan. Dan is het natuurlijk al te laat, dat weet u ook wel.

Om nog maar te zwijgen van openbare kleffe toiletten die mannen gemakkelijk kunnen vermijden. Wij vrouwen moeten ofwl alle hygine die ons ooit is bijgebracht vergeten en gaan zitten op een wc-bril vol druppels, ofwel moeten we heksentoeren uithalen met de spieren in onze heup om bilcontact te vermijden.

En nu wachten op slimmers die in de comments wijzen op het bestaan van plastuiten. Niet handig, ik spreek uit ervaring.