Perfectie kan de wereldeconomie ernstig schaden, zo blijkt. Nu, er zit ook een heleboel waarheid in. Individuele bewondering opwekken dus, en zo beetje bij beetje de wereld verwarmen.

Waar beter beginnen dan in de barre Russische winter? Er bereikt mij een forwardmail (gemaskeerd, anders doe ik ze niet open) van ene Valentin uit Rusland, die een blinde moeder heeft, te weinig geld om haar eten te geven, koude tenen 's nachts in bed en vraagt vanuit zijn bibliotheek aan de onbekende ontvanger van zijn e-mail chocolaadjes op te sturen om ook eens een leuke kerst te hebben.

Laat ik nu net vaak ook koude tenen hebben en bovendien wou ik in mijn vorig bericht kerstmis voor iedereen opluisteren. Een Russiche mens met een blinde moeder is meer iedereen dan een vlaming met een villa, en daarbij zou ik dagen op wolkjes lopen als ik uit Rusland een kaartje in het Nederlands zou krijgen. Wolkjes voor Rusland dus.

En dus stuur ik een kaartje naar het bijgeleverde adres, met de boodschap dat-ie een doos chocolaadjes van Belgische kwaliteit mag verwachten als hij antwoordt. Kwestie dat ik niet graag in het zak wordt gezet als het om chocolade gaat.