Ik heb sinds kort een gifgroene mp3speler die bulkt van de features die ik nooit ga gebruiken, maar toch liever wel dan niet heb. Een impulsaankoop om U tegen te zeggen, want ik had eigenlijk boxen nodig om aan mijn laptop aan te sluiten. Bij het binnenkomen staan de mp3spelers meteen rechts in de nieuwe makro, en ik ben daar schaamteloos slachtoffer van geworden.

Ik fietste vanmorgen voor het eerst in mijn leven op maat van muziek. Een rare gewaarwording, maar het wende snel en ineens zong Bart Peeters over fietsen tewijl ik fietste. Meezingen moet ik laten.

Ik had maar een oortje ingestoken om de gehele verkeerssituatie te blijven overzien. Ik zeg nog tegen Lisa, ja, ik haat het als mensen hun oortjes allebei insteken, dat is zo associaal. Halverwege de grote markt besefte ik dat de kans dat er een camion passeert op het voetpad van de Bondgenotenlaan nihil is, en dat een vrij oor mij dan toch niet zou redden. De kwaliteit van de muziek werd nóg beter met twee oortjes in. Principes en kwaliteit moeten elkaar in evenwicht houden.

Het is de vierde week van het academiejaar en slavistiek is er eindelijk toe te komen de studenten te briefen over de thesis die we moeten schrijven. Of de masterproef, zoals ze hardnekkig zelf zeggen. Een enkeling zegt meesterproef.

Ik heb zelfs twee nieuwe broeken en zeven paar nieuwe sokken. De consumtiemaatschappij heeft aan mij een dankbare inwoner.