Ik heb vandaag drie mentaal gehandicapten gezien, of mindervaliden, of welke term eigenlijk juist is, ik weet dat nooit. Andersvaliden? Ze wonen hier in de buurt in een tehuis dat Prins Filip ooit is komen bezoeken met zijn toen nog aanstaande. Feest met de school hoor, stonden we daar allemaal dwaas te zwaaien met vlaggetjes, alsof we zelf mentaal gehandicapt waren. En de prins heb ik zelfs niet gezien, maar bon, hij is toch al in mijn wijk geweest. Met een limousine met als nummerplaat OO2 ofzo.

De eerste was alleen met zijn boodschappentrolley op schok en keek zo indringend naar mij dat ik er spontaan Hey van riep, omdat ik anders misschien niet juist ging overkomen ofzo. En de mens zei dag terug en trolleyde verder naar de Colruyt, ik ben benieuwd wat hij gekocht heeft, en met wiens geld, of misschien heeft hij zelfs een bankkaart.

En de twee anderen waren met elkaar aan het wandelen. Ze zien er eigenlijk zielig uit, met petjes van Opel of Renault en te korte joggingbroeken aan en meestal een tong uit hun mond. De ene duwt de rolstoel van de andere met de sérieux van een volwassene en het enthousiasme van een kind, ze kijken ook nooit omhoog maar concentreren zich met man en macht op de wielen van de stoel, want de stoep is hobbelig en waarschijnlijk moesten ze voorzichtig zijn, niet van hun moeders, maar van begeleidsters in een tehuis dat dicht bij hun school staat.