Zie ook hier voor eerdere, bewerkte publicatie. Geschreven met Karolien, wereldberoemd van noedels.be.

Auw. Pijn. Met die woorden trokken uw vliegende reporters langs elke Rode-Kruispost in de Leuvense binnenstad. Opvallend was dat het in elke ziekenboeg tot op het zielige af doods was. Geen delirium, geen toxische schokken en geen verpletterde crowdsurfers. Mijn verlepte duimwonde is vermoedelijk het meest spectaculaire dat ze vandaag te zien hebben gekregen.

De procedure van EHBO-toediening verschilde sterk per post. Bij college De Valck werd er nog enigzins schamper gereageerd op mijn pijntje, een plakker erop en daarmee was de kous af. Wel werd er om de genezing te bespoedigen en om tegemoet te komen aan ons gezaag K3 op geschreven. Een tekening kon er dan weer niet af.

In de Boekhandelstraat werd er al ontsmettingsmiddel bovengehaald en vervolgens werd de hele boel afgeplakt. Gedaan ermee, zou je zeggen, maar niets was minder waar. De verplegers van dienst waren praatgrage mensen, die duidelijk te lijden hadden onder een gebrek aan sociaal contact. Het is hun vriendelijkheid alleen maar ten goede gekomen, dat moeten we er eerlijk bij vermelden.

Overigens wisten deze mensen ons een aantal gratis medische tips te geven, en vertelden zij ons ook dat ze eigenlijk alles aankunnen in hun garage-ziekenhuis. Er staat een crash-cart waar die van E.R. niet voor moet onderdoen en als het moet, zo verzekerden ze ons, dan gebruiken ze die. Maar niet op konijnen, daarvoor is het voltage te hoog. De beesten zouden verschroeien en dan gaat het daar zo stinken.

Op aanraden van het kwiekse duo verplegers, dat ook in het echte leven een koppel is, trokken wij, na de plakker van de kapotte duim verwijderd te hebben (excuses aan de afvalberg), naar de Sint-Barbarastraat, voor een nieuwe oplappingsbeurt. Peter was ons aangeraden en Peter hebben we gekregen ook. In deze tent werden wij duidelijk serieus genomen, er werd zelfs gepolst naar mijn tetanusinenting. Een lichte paniek maakte zich van ons meester, maar Peter bezit de kunst zijn patiënten gerust te stellen wanneer dat nodig is. Overigens stelde hij later nog voor één van ons te bezwangeren, alle moeite van Telenet en hun gratis condooms ten spijt.

Na een zeer grondige ontsmettingskuur en een uitzonderlijk grote pleister verlieten wij met een gerust hart het EHBO-circuit. Als er écht iets moest gebeuren, dan is Leuven is goede handen.