Zie ook hier, voor eerdere, bewerkte publicatie.

Ongelukkigen die geen festivalticket hebben kunnen vastkrijgen en/of betalen zijn minder fortuinlijk tijdens deze nieuwe editie van Marktrock. Met enkel betalende podia komt bijvoorbeeld de arme student (toch talrijk aanwezig in Leuven vlak voor de tweede zit) moeilijker aan de bak. Maar wie zoekt, die vindt.

Wie toch nog een liveoptreden wou zien, moest vrijdag naar het Vounckplein, waar coverband à la carte een klein podium overtuigend vulde. Verder was er tot in de late namiddag percussie op het Hogeschoolplein, door collectief Lokomotiv enthousiast gebracht. Ook in de Irish Pub, in de Standonckstraat, is live randanimatie voorzien.

Wie honger heeft, hoeft ook geen bandje te hebben om aan zijn trekken te komen. Op het Ladeuzeplein en de Oude Markt is er the usual fastfood van twee tot vier euro, maar weinig origineels. Op het Ladeuzeplein zijn zelfs geen Vietnamese loempia’s vertegenwoordigd. Voor de echte culinaire fastfood moet je op het Fochplein en in de Tiensestraat zijn. Er is spek voor ieders bek, bijvoorbeeld bij restaurant Artishock voor 2,5 euro, zelfs gespiest. Verder zijn er wraps voor zes euro, smoothies voor drie euro, sangria vanaf twee euro en zelfs een banaan voor één euro. Desserts zoals softijs, pannenkoeken en wafels krijg je vanaf twee euro (allemaal Fochplein en begin Tiensestraat). Restaurant de Troubadour spant echter de kroon met een trio van pasta voor een luttele vier euro. Dat is minder dan anderhalve euro per uno van pasta. Stukken goedkoper dan in Italië en in Leuven krijg je de sfeer er gratis bij.