Ik werk al drie dagen in de Vallei van de Drie Beken in Diest. Diest is verder dan 25 kilometer van de plaats waar we vertrekken om te gaan werken, dus krijgen we een vergoeding, hetgeen ik echt niet begrijp, want we verbruiken meer benzine van de staat en werken veel minder. Maar ik ga er niet over klagen, da's al dertig euro op die drie dagen.

Op de diestsesteenweg, daar zijn degoutant veel hoererijen. En ze zijn allemaal open om halfnegen, vermoedelijk voor een snelle ambtenarenwip, ofzo. En motels, en echt niet het soort motel voor mensen met autopech of truckchauffeurs. Tenzij die chauffeurs eerst bij De Orchidee zijn langsgeweest, of bij Passion. Maar ik denk dat ze zelf accomodatie hebben, die hoeren. Maar hoe vreselijk jaren tachtig al die dingen eruit zien, je zou verwachten dat roze neon en paarse gordijntjes in die branche na een tijdje ook uit de mode zijn. Niets van aan.

En wie in Diest woont en nog niet door heeft dat de chiro van Schaffen op 07/09 hun chirofuif doet, die moet leren lezen.