Droge frisse kussenslopen om op te slapen en overmorgen mijn laatste examen en ik ga morgen al nieuwe sampoo kopen en ook zonnecrème, vakantie in een fles dus. Wat kunnen mij bovenarmen schelen als ik ze kan insmeren met vloeibare zomer!

Wel muggen in mijn kamer, maar één van de kenmerken van Poolse muggen is dat ze nogal naïef zijn, ik ben er nog nooit niet voor de eerste keer in geslaagd er een te vermorzelen, dan eens tussen muur en boek, anders tussen vingertop en entertoets, en er is er ook een hele gelukkige in mijn decolleté gestorven, de goorlap.

Domme domme beesten, maar misschien hebben die zich gewoon zo ontwikkeld? Waarschijnlijk omdat de mensen in Polen tijdens het communisme weinig boeken mochten lezen, ahja alles was verboden, ook geen computers of typmachines hadden want dat stond allemaal onder controle van de staat, en dan is het ook nog zo'n preuts volk,van god lieve heer en zonder decolleté's enzo. Allez ja, 't is te zeggen, er bestaat daar tegenwoordig wel een zekere inhaalbeweging, decolletéwise. Met enig enthousiasme ook nog.

Die sukkels zijn dat gewoon niet gewend, de gevaren van de Westerse samenleving.