Een dichter ontmoet, van Amerika. New York City, ain't that tropical enough for you? Hij was een gedicht aan het schrijven over hoe Europeanen niet kunnen beslissen naar welk restaurant ze gaan. En hij ging ook nog zijn memoires schrijven, over his time between Europe an' 'merica. Ik wou nog een ironisch mopje maken over de oceaan enzo en dobberen, maar de man nam zichzelf bijzonder serieus. Sympathieke kerel, voor de rest. Plotseling:

-Don' you carry peppaspray 'round?

De meest linkse Amerikaan die ik ooit gezien heb, tegen Bush en voor alles waar stereotiepe Amerikanen nog maar tegen kunnen zijn, heeft schijnbaar nogal last van een onveiligheidsgevoel in de straten van Krakau. Dat het zijn zesde flesje was, en of wij ons niet onveilig voelden dan? Because I don' start fights, but I finish 'em.

Ja, niet alleen naar huis wandelen, bijvoorbeeld, is geen overbodige luxe, dat probeer ik zelfs in Leuven een beetje te vermijden, maar ik zie echt niet in waar je in deze stad op tien maanden tijd vijf busjes pepperspray kunt leegspuiten. Dat is meer pepperspray dan deodorant, lijkt me.

Altijd? Dus een beetje zoals het ondergoed? Niet buiten zonder ondergoed en niet buiten zonder pepperspray?

-You wanna fin' out about the unnerwear, baby?

Urgh.