Uiteraard heb ik in de Dag Allemaal gelezen die hier ligt, en uiteraard heb ik mij gestoord aan de pulproddels die erin staan, en uiteraard heb ik in mijn fascinatie voor het Nederlandse geschreven woord ook het artikel gelezen over het VT4-programma 'Schoondochter Gezocht'. Dat het allemaal bedrog is, zeggen de afgekeurde kandidaat-schoondochters, en dat ze niet hadden meegedaan als ze dat hadden geweten. Nou nou, aan dat laatste durf ik te twijfelen.

'Ik koesterde diepe gevoelens voor Stefan,' zegt Angelique, die vorig jaar net niet geselecteerd voor 'Body&Soulmates'.

'Ik was het echt kotsbeu,' zegt Vanessa, die vorig jaar al eens meedeed aan het VTM-programma 'Hou van Ons', maar uiteindelijk niet werd geselecteerd.

'Een paar dagen na de opname stuurde ik een SMS naar Priscilla om te vragen hoe het met haar ging,' zegt Vicky, die vorig jaar net niet werd geselecteerd voor 'Boer zkt Vrouw'.


Oh! De eentonigheid, eigenlijk staat er drie keer krak hetzelfde:

'Ik ben een hele dikke zaag, maar ik wil graag via de VTM een man vinden,' zegt Trut X, die vorig jaar net niet werd geselecteerd voor een andere pulpshow.


En het taalgebruik! Totaal negeren dat er mooie uitdrukkingen bestaan als ei zo na, en dat er voor het werkwoord zeggen wel een honderdmiljard mooiere en vlottere equivalenten bestaan. Typisch pulpblad.

Ik vraag mij af waarvoor dit een signaal is.

Hoe dan ook, ik kijk uit naar de gevleugelde stijl van HUMO, en naar artikels die over meer gaan dan 'Onze Baby is een wolk van een kind' of 'Het overlijden van Pappie heb ik nooit verwerkt'.