Warning: Parameter 1 to NP_BadBehavior::event_PostAuthentication() expected to be a reference, value given in /home/jbenoene/public_html/mette_marta/nucleus/libs/MANAGER.php on line 331
Oostblog - Przygody w Polsce » Archive

Archieven

U bekijkt momenteel de archieven voor December 2010
Categorie: De pot nat
Door: Maartje
Gekregen, gevonden, gemaakt, gekocht in tweeduizend tien:

Een reispas, theelichtjes, een oven, een job, een iPhone, een bed, negen peanut-pockets aan één euro 't stuk voor op de wc, ambitie in de andere richting, een minnaar in Namibië, een werkvisum voor Australië, het betere chocoladekoekje, een nieuw topje op mijn duim, slecht karma toen ik iemand uitlachte met de hoorn van de telefoon nog open, massa's melanine in mijn huid, dvd-boxen van amazon, een stuk of dertig boeken, kruidenkaas, avocado's, olijfkes.

Kwijtgeraakt, kapotgedaan, schielijk verloren of weggegooid in tweeduizend tien:

Mijn trouwe nokia, mijn liefde voor De Slimste Mens, een job, een minnaar in Namibië, een oven, een oude kerstboom, ambitie in de ene richting, geld voor het goede doel, geld voor minder goede doelen, geld tout court, een appel die ik liet rotten omdat zijn broertjes melig waren, het oude topje van mijn duim, eindeloos veel bodempjes melk die zuur werden, tamelijk veel bloed toen ik mijn nieuwste keukentool ook op mijn vinger wilde testen, tijd toen ik naar de klantendienst van eender welk groot bedrijf moest bellen, de puntjes van mijn haar - zeker zeven keer, de sleutel van mijn voordeur, mijn bankkaart.

Een jaar is geen jaar geweest als het geen schommel was.
Categorie: De pot nat
Door: Maartje
Alleen van de bevroren dode kat halfweg tussen Schaarbeek en Strombeek ben ik zeker in het nieuwe jaar.

Al zes weken ligt ze begraven onder de uitlaat van de ochtendspits, onder dekens van sneeuw, bespijkerd met de ijskristallen die het smeltwater in z'n haast om te verdwijnen op haar vacht heeft achtergelaten.

Op een ochtend lag ze er niet en op een avond wel, die dag zal ze gestorven zijn. 's Ochtends keek ze naar de andere kant, vast een zware vrachtwagen die net genoeg lucht verplaatste opdat een dode kat zich nog één keer - net niet spinnend - over de rug zou kunnen draaien.

Dat is alles wat ik weet van 2011, dat er een dode kat onderweg naar mijn werk me na zal kijken. Verder niets en dat gaat al zoveel nieuwjaren zo dat ik geleerd heb het te appreciëren. Er komt vast wel wat van, van tweeduizend en elf.

Een onverwachte hand op mijn been in de woestijn zal het niet zijn, of een monorail op de luchthaven van Frankfurt, of een nieuwe job of drie weken zonder warm water in een maand die al zo lang geleden is dat ze bijna 2009 lijkt en niet al net 2010. Dat waren de dingen die ik 2009 niet verwachtte voor 2010 en die daarentegen toch gebeurden. Zo zal het ieder jaar vergaan, in de jaren tien die er bijna aankomen en daarna in de jaren twintig en daarna in de jaren dertig, dat ik de dingen toch niet kan zien aankomen en dat maar beter kan omarmen.

Het is bijna nieuwjaar en de dode kat die op weg naar Strombeek te koud ligt om te ontbinden zal de overgang vlotjes doen verlopen. Nu ligt ze er, toen lag ze er, straks zal ze er liggen, tot het zal gaan dooien. Dan zal ze ontbinden tot een stinkende pap.

De wereld ruimt zijn eigen rommel wel weer op.