Archieven

U bekijkt momenteel de archieven voor May 2010

16/05: De tandarts

Categorie: De pot nat
Door: Maartje
Bang voor de tandarts ben ik niet echt. Meestal ga ik in haar stoel liggen en bejubelt zij de staat van mijn tanden, betaal ik haar daar een succulent hoog bedrag voor en kunnen we weer verder met ons leven, mijn tandarts en ik. Sympathieke vrouw, voor de rest, maar er zijn mensen die je maar beter niet te vaak ziet.

Maar woensdag bemerkte ik een scherper stukje aan ťťn van tanden. Ik heb lang moeten zoeken voor ik doorhad hoe dat kwam, ik dacht misschien natuurlijke slijtage of erosie door teveel water te snel te drinken waardoor mijn hoektand, die sowieso al naar het vampierige nijgt, nog geprononceerder was geworden.

Na een kwartier bleek dat ik een hele hoek kies miste. Verontrustend dat die eraf gevallen is terwijl ik yoghurt aan het eten was.

Woensdag wordt er een stukje bijgemetst. Ik kijk daar niet naar uit, maar ik ben ook niet bang. Al moet ik eerlijkheidshalve wel zeggen dat ik tot het zover is mijn tanden drie keer per dag poets in plaats van de obligate twee.

14/05: Kikkers

Categorie: De pot nat
Door: Maartje
Jullie zijn waarschijnlijk vergeten dat deze wijk een dierenkerkhof werd, een goed jaar geleden.

Ik verhuisde, dus de fauna verloor ik zowat uit het oog.

Maar dit verlengde weekend is mijn moeder aan de zee, in een van die huizen in Knokke die ingericht zijn zoals dure tijdschriftenpagina's. Ik let voor die tijd even op haar huis, de katten lijden aan morbide obesitas en zitten best niet te lang op hun honger. Wie weet zouden ze aan de zetel beginnen kauwen of aan de fruithouten slaapkamer van mijn overgrootouders.

En onlangs werd er bijna ingebroken.

Waarom het een goed idee leek om naar zo'n onveilig huis te komen met mijn macbook en mijn kredietkaart weet ik ook niet meer.

Hoe dan ook, ik ben er nu. En voor ik vanochtend aan mijn dag begon ging ik naar de colruyt. Er zijn enkel diepvriespizza's om te eten en twee avonden op rij is me dat te vet.

Lag er daar toch geen dode kikker op de weg. Een verdroogde flashback naar vorig jaar toen ik nog wilde verhuizen, maar niet verder leek te komen dan vastgoedsites bezoeken in het midden van de nacht, als het te laat is om makelaars te bellen. Hij kraakte in twee toen ik er per ongeluk met mijn achterwiel overreed, een heel vies geluid als je bedenkt dat het van een kikker komt, maar was het een loempia geweest, dan had het vast smakelijk geklonken.

Het hangt er dus allemaal vanaf.

11/05: Twijf...

Categorie: De pot nat
Door: Maartje
Ik word al een tijdje wakker met het idee dat ik mijn leven aan het verknallen ben. Na een halfuurtje ebt dat weg, de obligate douche helpt altijd wel en het ontbijt ook - soms speel ik een halve kilo aardbeien naar binnen maar alleen als ze Belgisch zijn.

Het maakt mij niet uit of ze uit WalloniŽ of Vlaanderen komen.

Afgelopen maandag wist ik bij het wakkerworden meteen al dat het niet noodzakelijk zo is dat alles wat ik doe gedoemd is te mislukken.

Ik verdien niet zoveel geld deze dagen, omdat ik van mezelf dingen mag doen die ik wil proberen. Ik weet niet of dat wel verstandig is en elke ochtend opnieuw moet ik nadenken of ik goed bezig ben. Elke ochtend heb ik een douche nodig die de twijfel uit mijn hoofd spoelt, maar er blijft altijd een laatste restje achter dat zich 's nachts, als ik niet goed oplet, toch vermenigvuldigt tot existentiŽle angsten.

Soms wil ik wakkerworden en heel hard beginnen huilen. Ik geef daar nooit aan toe.

Afgelopen maandag werd ik wakker zonder twijfel. Eindelijk, dacht ik, maar toen kwam dinsdag.

Misschien ben ik daarom zo afwezig. Maar eigenlijk hoef ik daar geen reden voor te hebben.

Binnenkort schrijf ik nog eens een stukje over de trein. Daar ligt de inspiratie voor het graaien.