Archieven

U bekijkt momenteel de archieven voor May 2007
Categorie: General
Door: Maartje
Kip in stukken snijden en bakken, kipkruiden van de Colruyt op doen en Kurkuma die hier nog ligt van toen de Fritz de Duitser voor ons gekookt heeft, en daar nog een restje kruidenkaas bij en een kwak pizzadipsaus en daar dan nog andere kruiden bijkappen die Fritz heeft achtergelaten en dat op een oubakken en dus lekker krokante fahita.

Lekker kan eenvoudig zijn.
Categorie: General
Door: Maartje
Allez, quoi, dat gaat hier precies niet goed met de onherkenbaarheid van Xavier. Misschien eens mee ophouden, bloggen over bestaande personen als het niet zo lief is wat ik zeg.

Daar moet ik eens goed over nadenken.

31/05: Zavjee

Categorie: General
Door: Maartje
Dit bericht is tijdelijk niet te lezen, omdat het dingen zei die niet zo lief zijn over iemand die hier weleens zou kunnen terechtkomen.
Categorie: General
Door: Maartje
Een kilo zout op vier maand en een half, dat krijgt een mens nooit op. En er liggen hier appelsienen te verkommeren, wegens alsdat ze proeven naar composthoop.

Ha! A met B gemengd tot de juist consistentie. Een zelfgemaakte peeling voorwaar. Mijneigen er eens goed mee ingesmeerd en ik heb toch nog al mijn vel, dus 't zal niet schadelijk zijn.

In het kader van hier zeker niet te veel achter te laten, want dat is de huisbaas zijn bedoeling, het onderkruipsel! Het mes dat we gekocht hebben zijn weg gelukkig al kwijt. En ik heb al onderdak gevonden voor mijn tescostoel.

Het zal hem leren!

31/05: Droste-Blog

Categorie: General
Door: Maartje

Ha! Een foto van een foto van een foto van een foto van mijn blog op mijn blog! En ik moet eigenlijk gaan slapen, en het is al één uur door en dan krijg ik weer zo'n dwaas idee. Ik zou morgen moeten opstaan kwestie van de schijn van blok hoog te houden. En ik ben niet helemaal op mijn qui-vive, er stond hier een halve doos appelsap slecht te worden in de living en om mezelf voor verspilling te behoeden heb ik dat maar intergraal opgedronken, en om de vieze smaak daarna weg te spoelen heb ik er nog een halve liter water bovengekapt.

Ik raad het niemand aan zo vlak voor de Poolse les.

Categorie: General
Door: Maartje

Sándor Márai heeft in zijn boek Gloed (de oorspronkelijke Hongaarse titel is A gyertyák csonkig égnek) nog niet gehoord van stemplicht, Begisch bier of Leonidas, maar op pagina 15 staan daar toch de Belgsiche geweren zeker!

En dat voor een boek dat in het begin van de jaren '40 geschreven is. Was er toen niet iets met wapens? Staat mij vaag iets van voor.

Categorie: General
Door: Maartje
Al een hele maand geen Trabant meer gezien. 't Is te zeggen, nekeer nen beige op de autowegbaan, maar da's toch niet hetzelfde als de Tra-la-bant die we hier hadden, groen en schitterend en helegans oostblokfris.

Il me manque, le Trabant.
Categorie: General
Door: Maartje
Hoe meer buitenlanders ik tegenkom, zo zijn daar Duitsers en Britten en Amerikanen en Turken en een Fin en een Hongaar en een Hollandse, die Heineken drinkt, hoe meer ik ervan overtuigd ben dat buitenlanders de beste mensen zijn, fijn enzo om mee te praten en ideeën uit te wisselen over, bijvoorbeeld, sauna's, dat dat voor Finnen iets is zoals een keuken. En dat Amerikanen daar Turks bad tegen zeggen, ook als het geen Turks bad is, en dat dat voor de Fin toch een beetje een belediging was, zonder dat-ie iets tegen Turken heeft.

En ik ben er ook meer en meer van overtuigd dat België het beste land is. Buitenlanders zijn verbaasd over stemplicht, maar ze vinden het allemaal een goed principe. En Belgisch bier, dat is bijzonder populair in Finland. En er is een Amerikaan die eens een feestje heeft gegeven met een fles Duvel waar hij speciale permissie voor had moeten krijgen om dat ding nog maar binnen te krijgen in de VSA. Ik lust geen Duvel, maar ik ben altijd blij als andere mensen Duvel lekker vinden, of eender welke soort Belgisch bier, omdat het uit België komt. Wat natuurlik ronduit belachelijk is, want ik heb niks te maken met het brouwproces van Duvel of Leffe, of, godbetert, ordinaire Stella.

En Belgische frieten en chocolade en bij ons mogen de homo's trouwen, en adopteren! Kindjes enzo! En euthanasie en abortus, dat mag bij ons allemaal, bij ons mag alles, behalve niet gaan stemmen, maar wat een idee, van die stemplicht, dat moeten wij ook hebben!

En was er niet iets tussen de Walen en de Vlamingen? En wonen daar ook nog mensen die Duits praten? Hoe zit dat met Vlaams, wat is het verschil tussen Vlaams en Nederlands? En al die dialecten, jullie verstaan elkaar toch niet?

Ik vind het tegenwoordig zelfs fijn om mensen uitleg te geven over separatisten en rattachisten en VlaamsBlok dan wel Belang en conservatieven en commotie rond een prins, 't is te zeggen, dan kan ik duidelijk maken hoe fel ik mij daarvan distantieer, dat ik dat allemaal lulkoek vind. Belangrijke lulkoek, natuurlijk.

Onder internationals is het bijzonder done om een beetje lulkoek in je eigen land te zien.
Categorie: General
Door: Maartje
Een dichter ontmoet, van Amerika. New York City, ain't that tropical enough for you? Hij was een gedicht aan het schrijven over hoe Europeanen niet kunnen beslissen naar welk restaurant ze gaan. En hij ging ook nog zijn memoires schrijven, over his time between Europe an' 'merica. Ik wou nog een ironisch mopje maken over de oceaan enzo en dobberen, maar de man nam zichzelf bijzonder serieus. Sympathieke kerel, voor de rest. Plotseling:

-Don' you carry peppaspray 'round?

De meest linkse Amerikaan die ik ooit gezien heb, tegen Bush en voor alles waar stereotiepe Amerikanen nog maar tegen kunnen zijn, heeft schijnbaar nogal last van een onveiligheidsgevoel in de straten van Krakau. Dat het zijn zesde flesje was, en of wij ons niet onveilig voelden dan? Because I don' start fights, but I finish 'em.

Ja, niet alleen naar huis wandelen, bijvoorbeeld, is geen overbodige luxe, dat probeer ik zelfs in Leuven een beetje te vermijden, maar ik zie echt niet in waar je in deze stad op tien maanden tijd vijf busjes pepperspray kunt leegspuiten. Dat is meer pepperspray dan deodorant, lijkt me.

Altijd? Dus een beetje zoals het ondergoed? Niet buiten zonder ondergoed en niet buiten zonder pepperspray?

-You wanna fin' out about the unnerwear, baby?

Urgh.
Categorie: General
Door: Maartje
Ik ben beledigd. Argh. In het aanschijn van het wereldleed, de opwarming van de aarde en het feit dat er terwijl ik hier lig te typen in mijn bed weer een stuk of wat bloedjes van kinderen verkommerd zijn maakt het geen knijt uit, maar ik word niet graag beledigd. Ik kan het best allemaal relativeren en niet laten zien en blijven glimlachen en het nog menen ook, ergens, maar er blijft altijd een residu achter. Wat dat geeft is koffiedik kijken. Wie slim is, beledigt mij niet.

Argh. Een mens wordt ook nog helemaal nostalgisch van schoolreizende jungelen. Met zomerkleren aan! Een blikje ice-tea! Safariparken en zakgeld gekregen hebben! De grotten van Han! Schepsnoep! De Efteling!

En zoals daar later waren Parijs en Londen en Oxford en Canterbury en Trier en Athene en Kreta en Santorini en de hele reutemeteut van Europese Bezienswaardige Steden en fan-tas-tische reizen. Centre Pompidou! Fanta met watermeloen! Nina Royal!

Van de zomer misschien eens naar de Efteling gaan terug. En kijken of ik nog eens in Centre Pompidou geraak. Echt een heel fijn museum, Centre Pompidou.

En vooral niet vergeten dat ik mij in een Europese Bezienswaardige Stad bevind met ook een museum voor moderne kunst. Nog eens naartoe gaan voor het einde. Een beetje de toerist beginnen uithangen, quoi.

En een beetje studeren. Maar overdrijven kan niet gezond zijn. Met dat landsklimaat en ozongaten en concentraties van gas in de lucht dat er niet moet zijn. Een mens kan niet voorzichtig genoeg zijn.

24/05: Regen

Categorie: General
Door: Maartje
Krakau baadt in zonlicht. Vlak bij de rivier staan tafels met schaakborden, en daar zitten twee rivaliserende groepen meneerekes te schaken, en voor de gelegenheid hebben ze allemaal hun t-shirt uitgetrokken. En er liggen dames in bikini te bakken, en de stad krioelt van de schoolreizen, kinderen die allemaal hetzelfde onnozele souvernir kopen en de fotokodak van de pappie meehebben.

Doet me denken aan schoolreizen in mei nog niet zo lang geleden, dát waren tijden. Mei is sowieso de mooiste maand van het schooljaar en misschien wel van het hele jaar, want juli kan toch nooit helemaal de verwachtingen inlossen, door regen en regen en regen. En door regen.

Het regent niet in mei! En als het regent regent het fijn.
Categorie: General
Door: Maartje
Een Poolse mug in mijnen décolleté! Vettigaards. En er zit hier ook een dikke vlieg en een mot. En de buren maken lawaai op het terras. En zou ik wel met mijn venster openslapen? Stel dat er iemand binnenklimt en zomaar laffelijk mijn laptop steelt?

't Zou begot den eerste keer niet zijn!

23/05: Wit-Duitsland

Categorie: General
Door: Maartje
Ofwel was het vandaag heel fel aan het onweren boven Wit-Rusland, ofwel boven Duitsland, ofwel boven Slovakije. Want er waren veel bliksems maar geen hoorbare donder en stikheet en geen regen meer. En dat om elf uur 's avonds, met als resultaat dat ik gewoon zonder rillingen nog schaars doch zedig gekleed buiten kon komen.

Een nieuwe revelatie van dat landsklimaat, zeker?

22/05: Tropical

Categorie: General
Door: Maartje
32 graden vandaag. Warm. Tropische regenbui. De geur van nat asfalt in hete atmosfeer. En veel te veel gekocht bij tesco. Er zit een week of drie in onze vriezer.
Categorie: General
Door: Maartje

Is het trouwens al geweten dat in België zo'n 40 000 Joden wonen en dat die soms Chassidim zijn en dus nog Jiddisch spreken en hoe bijzonder dat wel niet is? Want enkel in New York en in Israël spreken ze nog Jiddisch. En dat dat procentueel bijna het meeste is van heel Europa? Zomaar even 0,6 % van de Belgen is een Jood! En dat er 5 Joodse kranten zijn en zomaar 45 actieve synagoges? En dat er tussen 1942 en 1945 zo'n 25 000 Joden gestorven zijn?

Wikipedia is cool. Als ik terug in België ben, ga ik op zoek naar zo'n Joodse krant. Met al dat Pools en Duits en Russisch in mijn hoofd versta ik een petietklein beetje Jiddisch, als 't van te lezen is natuurlijk. Jammer dat Wikipedia voor academische doeleinden not done is. Begrijpelijk wel ook, in het ene artikel zijn er 42 000 Joden in België, in het andere al 60 000. Er is waarschijnlijk niets van waar, van die procenten.

Maar dat ze zeker nog Jiddisch spreken, dat heeft mijn prof van het vak van de Joden in Polen al gezegd!

Categorie: General
Door: Maartje
Dat Web van de eenentwintigste eeuw 't is mij vandaag al ontgoochelend gebleken, gezien ik zoek van de informatie over de Joden en de Polen en diegene die dan allebei waren en dan zo tegen de eindigende vijftiger jaren Polen gelaten lieten voor wat was en zou worden en verder al geweest was, en daar op dat Web van ons niet veel van is, want van Hongaarse Joden past niet bij de les en alle Polen die hebben emigratie gedaan vaak naar Amerika aldaar, wel een website hebben maar niet vaak ook een site waar dan op staat wat de Polen daar terechtkwamen die ook Joden waren en of zij nog Jiddisch en Hebreeuws en de gebeden en de synagoge.

Ah! Een veelbelovende URL met Joden en Polen en jongeren in en van te klikken en nog werken ook in nieuw tabblad, blij blij blij! en dan een pagina vol foto's van piemels in monden en je zou denken misschien in Pools of Jiddisch of Joods of met keppels ofzo, maar niks mee te maken, van schrijverig in het Frans, maar wél jonge mensen.

Eikeba!
Categorie: General
Door: Maartje
En dat ik er niet tegen kan dat mensen in concentratiekampen zagen dat ze honger hebben. En dat vogels daar niet horen te fluiten. En gras en dat ze dat maaien en heel veel Japanners die allemaal kijkhierbenikgeweestfoto's maken. En dat het niet past dat ze dan die mensen hun schoenen zomaar op een hoop gooien, om de 21ste eeuw een beetje te shoqueren, want die schoenen, die verdienen beter, die hebben al zo lang op een hoop gelegen, en de valiezen ook, en die hoop vrouwenhaar. En dat restaurant en toerisme en shuttlebussen tussen twee kampen en betaalwc's en pijltjes en oude Duitse bedden achter glas. Vies, eigenlijk.

Eigenlijk past dat niet, plat toerisme daar.

En dat het allemaal niet uitmaakt, van de honger en de vogels en de japanners, eigenlijk.
Categorie: General
Door: Maartje

"Hier was het leven
Daar was de dood
Voor elke bastaard en zigeuner
Voor elke homoseksueel
Elke jood"
(Stef Bos)

Categorie: General
Door: Maartje
Dit bericht is tijdelijk niet te lezen, omdat het dingen zei die niet zo lief zijn over iemand die hier weleens zou kunnen terechtkomen.
Categorie: General
Door: Maartje
Brainstormen is zwaar overschat, vind ik. Met allemaal mensen samen gaan zitten en dan een geweldig idee krijgen, en dan is dat idee het resultaat van brainstormen, zogezegd. Alsof een troep domme mensen bij elkaar ooit een goed idee gaat hebben gewoon door het feit dat ze brainstormen.

Zwaar overschat dus. Wat ik wel graag doe, is achterwaarts brainstormen in mijn eentje. Op een bepaald moment ben ik gisteren uit mijn bed gekomen om het lichtje van ons wasmachien uit te doen, kwestie van Kyoto ook vanuit Polen een handje te helpen. Terug in mijn bed dacht ik, hoe ben ik daar op gekomen. Dan is het fijn mijn gedachtenstroom achterwaarts te reconstrueren tot ik niet meer verder geraak.

Ah, zo is het dus gegaan. Ik dacht aan het wasmachien, omdat ik dacht aan de was die erin zat, die ik op een kort programma had ingezet, alweer in het kader van Kyoto. En ik dacht aan dat kort programma omdat er een vlek zit op een van mijn topjes, en dat moet op een syntethisch programma gewassen worden. Daar was ik dan bij gekomen omdat ik dacht aan de barbecue van vrijdag, toen ik het vuur heb willen aanwapperen, hetgeen niet lukte, en toen ben ik in het gras gaan liggen. En heb ik een vlek gemaakt op dat topje. Maar geen grasvlek, godzijdank. En dat wapperen, dat kwam natuurlijk van de chiro, omdat ik op de laatste chirozondag altijd het vuur aanwapper. En dat had ik dan weer bedacht nadat ik had bedacht dat het moeilijk moet zijn om dat met één hand te doen. Omdat ik aan armen in de gips dacht. Op kamp, eerst, en dan dacht ik, dat het moeilijk moet zijn om hout te sprokkelen met maar een arm. En daar nog voor was ik aan het denken dat ik, als er ooit een lid op kamp zijn arm zou breken (hout kloppen, natuurlijk), ik daar misschien later een kaartje naar zou sturen, want da's toch zielig. Daar nog voor dacht ik aan de zomer toen ik de hele tijd mijn arm brak, en dus bijna de hele tijd in de gips lag, toen ik nog klein was. En daar dacht ik dan weer aan omdat ik een beetje pijn had in mijn pols, die toen ik hier aankwam in de gips lag, hetgeen allemaal de schuld is van Holland en een paal.

Wat ik daarvoor dacht weet ik niet meer. Maar ik vind het al een hele slinger.
Categorie: General
Door: Maartje
Oh, en ook, toen de paus gestorven was, toen hebben de mannen van Cracovia met de mannen van Wisła gebeld, of andersom, ik was er tenslotte niet bij, en zijn ze schouder aan schouder, zij aan zij, broederlijk naast elkaar naar de grote markt gegaan.

En de volgende dag hebben ze elkaar weer afgemot. Katholiek, 't is een schoon beroep.
Categorie: General
Door: Maartje
De juvenalia kennen een hoogte- en meteen ook eindpunt op een salsa-openlucht-concert inclusief zatte lonkende veertigers die daar niet zouden moeten zijn, want je moet je studentenkaart laten zien om binnen te geraken. En je wordt ook gefouillerd, trouwens.

Dat fouilleren had zo zijn reden. Krakau kent twee voetbalploegen, en die speelden tegen elkaar. Dat fenomeen wordt wel eens de burgeroorlog van Krakau genoemd en dus was waakzaamheid geboden. Niet alleen over straat lopen, werd ons gezegd, niet lachen met voetbalsupporters, oversteken als je er tegenkomt, ...

Ze schijnen nogal geweldadig te zijn, en dus was de politie massaal op de been. Combi's overal, met en zonder sirene's, van die flikken met een glazen schild op en neer aan het joggen, machtvertoon van hier en ginder en een komen en gaan van dees en 't geen en daarboven cirkelde ook nog eens een helikopter.

't Zal er misschien aan gelegen hebben, maar bij mijn weten is alles braaf en kalm gebleven in het centrum. Dan heb ik het dus natuurlijk niet over de kantlijn van Krakau, maar eerlijk gezegd denk ik niet dat het daar ooit rustig is. We hadden eigenlijk zelfs gerekend op een opstootje hier en daar. Een lichte ontgoocheling, eerlijk gezegd.

Maar de salsa was fijn.
Categorie: General
Door: Maartje

Poolse nonnen en paters kom je overal tegen. De nonnen beantwoorden vrij sterk aan het stereotiepe beeld, een beetje dikkerig, met allemaal - allemaal - zo'n bol op hun gezicht. Ofwel moeten de kinderen die zo'n bol hebben sowieso non worden, ofwel krijgen ze dat ding ingeplant en bevat het een zendertje voor moeder overste, om te zien waar zuster Bożena nu weer uithangt. De paters zijn doorgaans een stuk jonger, vaak in de twintig en niet eens onknap, hoewel het nogal moeilijk is er aantrekkelijk uit te zien in een pij en met je haar in een zijlijn. Beide soorten dragen wel altijd netjes enkel hun eigen kleur. Een bruine pij wil zeggen dat ze ook een bruine tas hebben en een bruine sjaal, en een zwart habijt betekent een zwarte sjakosse en dito vest.

Ik zie zelfs paters met een laptop en nonnen met een GSM. Hebben die dat wel nodig? De paters van weleer schreven toch ook alles netjes met de hand? En God is toch bereikbaar zonder mast? Let wel, hun taptoptas past bij hun pij, zo consciëntieus zijn ze wel, de dienaars van de Poolse God.

En dan heb ik - o scha en schande! - ook eens een non heel veel ijs zien kopen, in verschillende smaken en kleuren en met slagroom. Dat kan toch echt de bedoeling niet zijn? Leven is ascese, van zijn leven geen seks hebben, lelijke kleren dragen, vrijwillig een bol op je neus laten planten, eeuwig en altijd een zwarte dan wel blauwe fleece moeten kopen en dan ijs gaan kopen?!

Zuster toch, dat lijkt me nu echt niet de bedoeling; Denk aan de voorbeeldfunctie. Eet dan stiekem ijs, in de donkerte van de kloostergangen of achter het orgel, maar om zich nu zo zichtbaar te laten gaan in de Jubilat, dat zou toch niet mogen zijn.

12/05: Duiventil

Categorie: General
Door: Maartje
De studenten van Krakau vieren hun Juvenalia. Meer dan een reden om eens goed te zuipen tijdens de week zie ik er eigenlijk niet in. Gisteren zijn we naar een barbecue geweest, met enkel buitenlandse studenten, en die weten zich doorgaans te gedragen. De Polen zagen er echter met hun zatte botten geen graten in hier en daar te plassen, een Fiat Polski in brand te steken of flessen tegen elkaar te slaan en daar zo'n beetje spelend mee te vechten. Geen haan die ernaar kraaide, natuurlijk, veel te leuk om naar te kijken voor de Polen die net niet zat genoeg waren om zelf zulke stoten uit te halen. En de politie was druk aan het flaneren rond de sheraton.

Wij hebben het veilig gehouden, natuurlijk. En daarna nog een tijdje naar de Sheraton gaan kijken. En zelfs weer zo'n blasé kolonne gezien. Maar geen presidenten kunnen onderscheiden, jammerlijk.
Categorie: General
Door: Maartje
De president logeert in Krakau. En die van een ander land ook. In de sheraton, da's maar een scheet hiervandaan. Hele konvooien met veiligheidstroepen rijden slingerend door de stad met een aantal limousine's ertussen waarvan de helft leeg is, de hele kolonne is dan ook nog eens omsingeld door potsierlijk zigzaggende zwaantjes, maar het heeft me er toch niet van kunnen weerhouden voorwaar een glimps van Europa's meest conservatieve leider op te vangen.

Als slavist heb ik voortaan dus sowieso een meerwaarde.
Categorie: General
Door: Maartje

Dat er toch nog een Belgisch frietkot is in Krakau, waar een dikke madam in staat en waar er curryworsten liggen in een glazen koelbak, bevroren te zijn, en met aluminium potten voor de voorgebakken frieten, en waar ze dus ook hun frieten een tweede keer bakken!

Moeilijk te geloven! En de vrouw schudde meewarig het hoofd, toen ik zei dat er nochtans geen enkele Pool weet, dat die dingen twee keer gebakken moeten worden, in het kader van de vettigheid. Nee, zo zei ze, dat weten ze hier echt niet.

Alsof vettigheid voor haar een of andere materie van levensbelang is.

Categorie: General
Door: Maartje

-En ook meneer, dat ze hier veel kool eten.
-Ahja, dat klopt nu ook wel, van de kool.

Let overigens op de achtergrond van de foto op de oplospuree uit België, en daarnaast de rode glazen pot, daar staat kapusta op. Da's kool in het Pools. Kan niet missen. Er zit tegenwoordig wel zout in.

Categorie: General
Door: Maartje
Welke vooroordelen we kennen over Polen, en of die waar zijn, en waar die vandaan komen. Les Pools om half acht, en ik ben al geen ochtendmens. En er waren maar vijf mensen, dus 't was meer een soort van informeel gesprek dan een les.

De eerste woorden die ik er vandaag heb uitgekraamd - ik heb iets tegen spreken 's ochtends - waren meteen Pools:

-Had ik geweten dat er zo weinig mensen zouden komen, dan was ik in mijn bed gebleven.

Gisteren Oekraďnse vodka gaan proberen, vandaar. Maar goed, pan Dudek moet hetzelfde gedacht hebben, want ik zag een zekere blik van herkenning in zijn ogen.

Ah! Vooroordelen. Dat ze kuisvrouwen zijn en bouwvakkers, en dronkaards, en onvriendelijk, en gesloten, en gierig, maar daar is eigenlijk niets van aan. En dat ze conservatief zijn, toch? En ja, daar ga ik mee akkoord, en eigenlijk, meneer, is dat geen vooroordeel, maar gewoon waar, ze zijn hier conservatief, achterlijk misschien.

Hoe zich dat uit? Tegenover de homo's, meneer, daar kunnen ze toch niet mee overweg.

De blik van herkenning in zijn ogen op dát eigenste moment, daar ben ik van geschrokken.

Want je zal maar een homo zijn in Krakau. Arme Dudek.

Categorie: General
Door: Maartje
Shoppen is mijns inziens meer een sport dan zomaar een willekeurige vorm van ontspanning. Je bent toch veel uitgeruster na een dagje sauna, bijvoorbeeld, dan na een dagje inhaalshoppen. 't Is dat ik hier wel al een tijdje zit en dat er in die tijd niet veel geshopt is, in België zowel als in Polen niet, en dat levert hiaten op in mijn kleerkast.

En die hebben we dan maar eens opgevuld. Zit ik hier met nieuwe schoenen die ik niet eens nodig had. Edoch, 't is mooi meegenomen. En nog van een hip merk ook, kijk eens aan, zelden heb ik schoenen van een hip merk!

Die Europese Unie ook.
Categorie: General
Door: Maartje

En in dat verband raad ik iedereen aan ook de eerdere zinnen in het boek van John Boyne te lezen.

Werkelijk prachtig geschreven.

Categorie: General
Door: Maartje

(...) Natuurlijk gebeurde dit allemaal heel lang geleden en kan zoiets nu niet meer gebeuren. Niet in onze tijd.

(John Boyne)

Categorie: General
Door: Maartje
Ah!

Seffens eens een moeder gaan halen op de luchthaven.

Zien dat ik de juiste meepak, natuurlijk. 't Is dat we elkaar misschien niet meer gaan herkennen, quoi.
Categorie: General
Door: Maartje
En ondertussen is het wachten op een kat in mijn brievenbus.